Elixirul vietii

Am citit in basme, in povesti, in poezii si alte creatii artistice ca lumea cauta elixirul vietii. L`ai cautat si tu poate, si nu ti`ai dat seama ca treci in fiecare zi pe langa el. Ca ai fost ieri, sau poate chiar azi, atata de aproape de el, ai simtit fiorul lui si te`ai simtit ciudat, si nu ai stiut ce e. Elixirul vietii, al puterii. Acel elixir care iti da puteri supranaturale si te face sa traiesti o mie de ani. Un infinit de ani. Exista!
Poti trai o mie de ani intr`o clipa, poti trai un infinit de ani intr`o clipa. Poti fi cel mai puternic om de pe pamant si poti sa ai tot ce iti doresti, intr`o clipa. Gusta din elixirul vietii, al puterii. Sunt multi care il beau, dar nu stiu ce sa faca dupa. Sunt multi care il beau si se folosesc de el o vreme si apoi renunta. Pentru ca nu stiu ce sa faca.

Elixirul despre care va vorbesc se numeste "dragoste". Bea`l pana la fund, nu pe jumatate, nu lasa pe maine, pentru ca paharul se umple in fiecare zi. Indragosteste`te nebuneste de persoana care o iubesti, invata sa iubesti ca un copil. Invata sa jertfesti ca Hristos. Invata sa te supui in dragoste. Atunci ai baut din elixirul vietii. Atunci esti mai puternic decat orice om. Atunci ai invins, cand inveti sa iubesti. Atunci ai baut elixirul.

Si daca suferi, iubeste. Nu te da batut. Elixirul acesta de care iti vorbesc te face sa reinvii ori de cate ori mori. Te face sa te simti mai puternic ori de cate ori te simti invins. Te face sa cresti ori de cate ori te simti mic si neinsemnat. Trebuie sa iubesti! Trebuie sa areti dragoste! Trebuie sa jerfesti! Nu sa te dai batut. Nu sa privesti cu indiferenta, cu ura, cu prejudecati. Daca un om iti greseste, nu toti ti`au gresit. Iubeste!

Niciun comentariu:

Secretul fericirii

E țeapă, nu există un secret al fericirii. Toți știm că trebuie să fim fericiți cu ce suntem și mulțumitori pentru ce suntem și ce avem. Mul...