Un sir lung de intamplari


Cum stie Dumnezeu sa aseze toate lucrurile la locul lor. Cum da inimilor frante alin, cum da sufletelor parasite si abatute o directie noua. Noua, ca franti si parasiti ni se pare o minune cand Dumnezeu se apropie de noi prin ingerii pe care i`a pus in calea noastra de la intemeierea lumii. 

E o minune cand pe calea ta apare un inger, cel mai minunat, despre care mintea ta, gandurile tale doar au visat. Un inger despre care ai scris in toiul noptii fara ca sa stii cand o sa apara, cum o sa apara si cum o sa fie. Doar ai visat si ti`ai imaginat. Si apoi intr`o zi ea apare ca din senin, si incepe un nou capitol in viata ta. Dupa ani o sa iti aduci aminte sentimentul si toate starile prin care ai trecut de cand ai cunoscut`o. Si esti cel mai fericit. 

Toate la timpul lor.

Dar noi ne grabim. Fugim incolo si incoace si vrem sa facem cat mai multe cat mai repede, pe cand Dumnezeu are timpul lui pentru job`ul potrivit pentru tine, pentru sotia potrivita pentru tine, pentru masina potrivita pentru tine, pentru biserica potrivita pentru tine, pentru casa potrivita pentru tine. 

Dumnezeu te trece prin singuratati, prin esecuri, prin greutati ca sa Il cunosti pe El. Cat timp ai avea sa Il cunosti pe Dumnezeu cand ai fi inconjurat de multi prieteni? Cat timp ai avea sa il cunosti pe Dumnezeu cand ai avea bani si ai face tot ce vrei? 

Dumnezeu te dezbraca de tot eul tau, de toate greutatile lumii acesteia ca sa te poata primi in prezenta Lui sfanta, acolo unde Creatorul intalneste omul. In singuratatea sufletului. Procesul lent al lui Dumnezeu da roade intotdeauna si dintotdeauna. Cei mai mari oameni ai Lui Dumnezeu au trecut prin procese lente in care Dumnezeu i`a format dupa caracterul pe care si l`a dorit in ei, pentru lucrarea pentru care au fost chemati. 

Incet, Dumnezeu lucreaza neprihanirea Lui in tine, chiar daca tu nu iti dai seama. Fiecare pas al tau Dumnezeu il cunoaste dinainte, si uite ca dragostea Lui pentru tine nu s`a sfarsit ieri, nici azi, nici maine. 

Un sir lung de intamplari e viata fiecarui om. Pe toate Dumnezeu le cunoaste dinainte ca noi sa le fi facut. Ai rabdare, Dumnezeu are pregatit pentru tine toate lucrurile, ai incredere in El. Pentru mine  a avut pregatit dinainte ca eu sa stiu si job`ul potrivit si sotia potrivita pe care le`am primit dupa 28 respectiv 25 de ani dupa ce m`am nascut. Si cate mai are pregatite?

Dumnezeu este cu tine, Dumnezeu este pentru tine, Dumnezeu este in tine, lasa`L sa`si lucreze neprihanirea Lui in tine cu rabdare. Dumnezeu sa te binecuvinteze!

Niciun comentariu:

Secretul fericirii

E țeapă, nu există un secret al fericirii. Toți știm că trebuie să fim fericiți cu ce suntem și mulțumitori pentru ce suntem și ce avem. Mul...