Esti destul de barbat?


Barbatul este capul nevestei si preot in casa lui. Ati stiut asta? Barbatul este responsabil pentru sotia lui inaintea lui Dumnezeu, pentru copiii Lui.

Asta nu inseamna ca femeia si copiii trebuie sa ii fie supusi, sa se simta intimidati si el sa ii conduca cu un toiag de fier. Dragostea rezolva muuuult mai multe probleme decat poate rezolva orice reguli, orice fel de strictete. Ati stiut asta?

Barbatul trebuie sa se poarte cu sotia lui cu toata blandetea si cu toata dragostea. In orice situatie. IN ORICE SITUATIE. Este greu de multe ori sa iubim, indiferent de situatia in care ne aflam. Si va puteti imagina toate scenariile posibile. Este foarte greu, insa ceea ce ne face sa trecem peste orice greutate si necaz sau suparare venita din partea sotiei este faptul ca viata de casatorie nu este despre noi, ci despre celalalt, un timp petrecut cu Dumnezeu si gandul ca ea este mai presus decat tine. Sau daca esti sotie, faptul ca el, sotul tau este mai presus ca tine - si aici nu ma refer la renumitul pasaj in care "voi femeilor sa fiti supuse barbatilor vostrii". Aici ma refer ca in inima ta, sotia ta sau sotul tau sa fie mai presus decat tine. Sa il iubesti mai mult decat te iubesti pe tine.

Doar asa (!) mantuirea lui Dumnezeu se arata in casa ta. Ai fi uimit ce mult face rugaciunea si iubirea. Ai fi uimita sa vezi ca rugandu´te mai mult pentru el si aratandu-i mai multa dragoste, Dumnezeu ii zdrobeste inima aia de piatra. Ai fi uimit sa vezi ca nu egoul tau puternic care o "semereste" pe ea te face mai puternic, ci rugaciunea care o inalti pentru ea, si dragostea pe care i-o areti. Dragoste, iertare, tacere, in locul cuvintelor care o doboara.

Femeia este floarea aia pe care nu trebuie sa o intelegi, doar sa o iubesti, dragostea este apa care o hraneste si rugaciunile este ceea ce o face sa creasca. Te vei bucura de mireasma ei aducatoare de bucurii. Mireasma ei fiind cuvintele ei bune, raspunsul la dragostea pe care i-o areti, recunostinta ca neintelegand-o, ai inteles-o.

Ai o sotie enervanta? Cicalitoare? Ai o sotie care din doua vorbe te darama si tu ii raspunzi cu aceeasi moneda? Ai o sotie care divorteaza de tine?

Fii barbat, roaga-te pentru ea! Roaga-te pentru ea daca sufera, daca e bolnava, daca e suparata, daca nu te intelegi cu ea, daca aveti certuri si crezi ca e din cauza ei ( nu e, nu fii taran!)

Fii barbat, iubeste-o in orice situatie! Sacrifica-te pentru ea, pentru ca e familia ta.

Ei i-ai spus Da in fata lui Dumnezeu, in fata multor martori. Divortul nu este prima optiune, nici a doua si nici a treia. Iertarea, dragostea si rugaciunea este prima, a doua si a o mia solutie inaintea divortului si a certului.

Esti destul de barbat?

Niciun comentariu:

Secretul fericirii

E țeapă, nu există un secret al fericirii. Toți știm că trebuie să fim fericiți cu ce suntem și mulțumitori pentru ce suntem și ce avem. Mul...