Cand iti pare ca viata a ajuns la punctul acela stabil...

Am sa incerc sa scriu cateva randuri pentru cei care cred ca viata s-a "asezat" si ca toate lucrurile merg super, si pentru cei care nu mai vad varful muntelui prin colbul din care se uita.

Ajungi la momentul ala din viata cand ti se pare ca toate lucrurile s-au asezat. Poate esti casatorit, sau poate nu, ai un loc de munca, ai cam tot ce iti doresti, cu tendinte si tinte inalte pe care te gandesti ca "intr-o zi" le cuceresti. Si e foarte bine asa. Poate chiar asa trebuie sa fie. 

Nu te panica! 

Viata niciodata nu s-a "asezat". Viata e continua, cu urcusuri si coborasuri, cu vai adanci si inaltimi ce-ti taie respiratia. Niciodata nu o sa fie stabila, tine minte doar clipele alea ce-ti taie respiratia, pentru atunci cand esti in vale. Fa-ti rezerve de bucurie, de pace, invata din momentele astea de liniste, ia-ti repere din momentele astea pentru momentele alea despre care nu vrem sa vorbim pentru ca e prea fain "acum". 

Enjoy it all the way! 

Ai sa observi ca atunci cand apar nenorocitele alea de momente ai sa treci mai usor peste ele, mai repede, mai bucuros. Tu stii ca izbavirea ta este aproape. Si vezi ca pana aici Fineas nu a scris nici macar un cuvintel despre Dumnezeu, dar nu te teme, postarea asta nu s-a terminat. 

Dumnezeu este in controlul tuturor lucrurilor si daca te increzi in El, si in momentele astea iti aduni Cuvintele Lui pentru vremurile alea, biruinta este a ta deja! Daca in momentele astea te rogi pentru vremurile alea. 

Fixeaza-ti din nou tinta sus pe munte si nu te lasa invins. Nu esti invins cand esti jos, esti invins cand nu mai vrei sa iti aduci aminte de varful muntelui pe care ai fost sau cand nu vrei sa te ridici. Este poezia aia: 

Nu dor nici luptele pierdute,
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute
care să lupte nu mai vor.

Cat inima în piept iti canta
ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
când te ridici cu-n steag, mai sus ?

Infrant nu esti atunci când sangeri,
nici ochii când în lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.

Nu renunta la vis! Nu renunta la Dumnezeu si la puterea care vine din Duhul Sfant. El este aici ca sa te ridice, sa iti dea puteri noi, sa te ajute sa lupti. 

Cand iti pare ca viata a ajuns in punctul acela stabil, fa-ti provizii!

Niciun comentariu:

Secretul fericirii

E țeapă, nu există un secret al fericirii. Toți știm că trebuie să fim fericiți cu ce suntem și mulțumitori pentru ce suntem și ce avem. Mul...