Cuvinte din "categoria grea" - "mama"

M`am gandit sa iau cateva cuvinte importante si sa scriu cateva postari despre "categoria grea". Am sa incep in ordinea cronologica dupa cum apar in viata persoanele urmatoare, prin urmare primul cuvant o sa fie "mama".

Inspirat fiind de programul de dimineata de la biserica, binecuvantarea unui copilas, majoritatea cantarilor au fost depsre mama. Mama, fiinta aceea minunata care timp de noua luni de zile ne poarta in pantecele ei, apoi un an, doi, poate chiar mai mult ne duce in brate, si eventual dupa ce am crescut si suntem destul de grei ca sa ne mai duca in brate, ne duce si in carca o vreme, pana invatam sa umblam bine pe picioarele noastre in viata aceasta. 

Mama, ea stie cel mai bine totul, ea stie cum sa gateasca pentru fiecare, ea stie cum sa spele hainele pentru fiecare, ea stie cum sa calce, cum sa aranjeze, cum sa faca pentru toti sa fie bine. Ce ne`am face fara ea..


Dupa ce ne`am luat zborul, si chiar si inainte de asta, ea ne poarta in rugaciunile ei, astfel, mama, fiind una dintre persoanele cele mai importante in vietile noastre. Fara sa mai amintesc noptile nedormite, grijile pentru pruncii ei, si multe alte lucruri care mama le sacrifica pentru noi. 

 In tot acest timp, tata, pe care il vedem decat seara acasa, se ingrijeste de nevoile casei, ale noastre a tuturor, si este persoana care intretine familia. Stalpul familiei. Si totusi, privirile noastre se indreapta catre fiinta cea mai gingasa si mai sfanta pt noi de pe pamant. Aceea care isi sacrifica sanatatea, timpul, puterea si pana si paine de la gura pentru noi. Mama, darul Lui Dumnezeu pentru noi !

    "Copii, ascultati in Domnul de parintii vostri, caci este drept. Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta- este cea dintati porunca insotita de o fagaduinta- ca sa fii fericit si sa traiesti multa vreme pe pamant."

Niciun comentariu:

Secretul fericirii

E țeapă, nu există un secret al fericirii. Toți știm că trebuie să fim fericiți cu ce suntem și mulțumitori pentru ce suntem și ce avem. Mul...