Cuvinte din "categoria grea" - "Bunica"

Bunica- parte de viata ce leaga vacantele intre ele cu amintiri placute. Bunica e un fel de a doua mama pentru noi, care se bucura de copii ei, si de copii copiilor ei, care sufera pt copii ei si pt copii copiilor ei, adica noi, nepotii. Care ajuta la cresterea armonioasa a pruncilor care se nasc in a doua generatie a familiei ei si are o importanta aparte. Bunica, zicea cineva, sufera de doua ori mai mult ca o mama, o data pentru copilul ei, o data pt nepotul ei.

Impreuna cu bunicul, mama si tata, ea, creioneaza si implementeaza in mintea copilului caracterul urmatoarei persoane pe care am sa incerc sa o descriu in urmatoarea postare.
Pretuieste`o, iubeste`o, ador`o, ajut`o, caut`o, roaga`te pentru ea ori de cate ori ai ocazia, si viziteaz`o ori de cate ori poti. Adu`ti aminte de vocea ei calda, ridurile ei zambarete de pe fruntea`i pe care se rostogoleste paru`i nins de anii batranetii. Asculta`i sfaturile!







Bunica - Şt.O.Iosif


Cu părul nins, cu ochii mici
 Şi calzi de duioşie,
Aieve parc-o văd aici
Icoana firavei bunici
 Din frageda-mi pruncie.

Torcea, torcea, fus după fus,
 Din zori şi până-n seară;
Cu furca-n brâu, cu gândul dus,
Era frumoasă de nespus
 În portu-i de la ţară...

Căta la noi aşa de blând,
 Senină şi tăcută;
Doar suspina din când în când
La amintirea vreunui gând
 Din viaţa ei trecută.

De câte ori priveam la ea,
 Cu dor mi-aduc aminte
Sfiala ce mă cuprindea,
Asemuind-o-n mintea mea
 Duminecii preasfinte...

Niciun comentariu:

Secretul fericirii

E țeapă, nu există un secret al fericirii. Toți știm că trebuie să fim fericiți cu ce suntem și mulțumitori pentru ce suntem și ce avem. Mul...