Făt-Frumos sau calul lui?

Toate fetele îl așteaptă pe "Făt-Frumos" venind călare pe un cal alb. Și au dreptate așteptându-l, doar că nu știu când o să apară. Pentru că el, Făt-Frumos de astăzi s'a rătăcit pe la prea multe Ilene Cosânzene, iar când apare, sătul de prea multă iubire, trădare sau suferință, tot ce vede în fața lui nu e o femeie care are nevoie de atenție, ascultare, răbdare, iubire, niște brațe puternice care să o ajute să suie pe șaua calului lui. Aici problema lui e ca și rezolvată după ce o dă pe spate cu niște vorbe dulci, complimente goale, flori luate in fugă pentru a impresiona viitoarea victimă. Ca niște hoți perfizi care știu deja ce și cum au de făcut, își pun super masca de gigolo si au răbdare până pot acționa. Ca sa fi un gentleman adevărat, trebuie sa fi un om sincer, fără măști după care să te ascunzi. Tind să cred ca Făt-Frumosul nostru, pe undeva pe drum și-a dat calul lui simplu pe trei sute de cai fițoşi si el s'a transformat într-un măgar. Sau poate mi se pare doar.
In fiecare din noi șade un țăran lamentabil cu mâini nespălate si degete în nas, si un domn onorabil, gata să lupte vitejește pentru iubire.

Pe care din ei îl lași să deschidă usa stimatei doamne, domnișoare care așteaptă sa fie curtată.

Stimată doamnă, domnișoară, căruia dintre acești onorabili domni îți deschizi inima?

Niciun comentariu:

Secretul fericirii

E țeapă, nu există un secret al fericirii. Toți știm că trebuie să fim fericiți cu ce suntem și mulțumitori pentru ce suntem și ce avem. Mul...