cum e cu Romania...

   E evident ca e "patria mama" si cum eu, Fineas Dib, sunt un patriot adevarat, weekendul care a trecut nu am ratat ocazia de a`mi vizita patria. Dragut, nu? Fie si asa. Imi place sa imi vizitez putinii prieteni pe care`i am, si sa vizitez orasul in care m`am nascut, Bistrita. Cu un oarecare dezgust de tot ce se petrece acolo.
   Ne`am hotarat noi asa,  si cand zic noi inseamna ca eu, sora mea, cumnatu si cu cele doua verisoare venite in vizita in Austria, sa mergem in tara. Zis si facut! Am pornit la drum, un drum nici lung, si nici scurt, mai ales atunci cand te gandesti ca mergi acasa. Fara nici un incident am ajuns in Bistrita, locul unde se petrece totul.
  A trecut prima zi fara nici un incident, a doua zi la fel, pana dupa`masa, cand sa vezi patanie, mergand inspre vestita Colibita cu ATV`u lu cumnatu, pe drum, mi se rupe cureaua de distributie, si fara sa apuc sa zic vai, am aterizat in sant. Mare lucru nu`i, ati zice voi. Si`i chiar asa, ca am scapat doar cu cateva jultirui pe picioru drept.
  Da` ce sa vezi, noi, astia care am pornit din Austria sa mergem in Romania, am dus ATV`u acasa si nu ne`am dat batuti. Am pornit inapoi spre Colibita cu jeepu, care ii tot a lu cumnatu. Si ne`am suit noi asa frumos in jeep si da`i la deal si da`i la vale, cand o luam pe un drum mai de tara, care ne ducea la vestitul lac, ce sa vezi minunea mare! Masini ! Era un lucru evident. Doar suntem obisnuiti cu asa ceva si aici la noi la tara in Austria, doar oameni nu conduc straifuri. Dar, spre deosebire de austrieci, romanii nu prea stiu conduce. Sau stiu, da mai putin, nu ca as fi eu marele sofer, si nu ca vreau sa ma laud sau ceva, jos palaria in fata modestiei.
  Trecand direct la subiect, masina din fata condusa de domnisoara Sabina O. incetineste vrand sa o ieie la stanga, fara sa semnalizeze (chiar daca sustine ca o semnalizat intentia de a o lua la stanga, eu is convins de cele ce am vazut, altfel "natarau de la volan" care nu`i chiar natarau, ca are cam zeci de mii de kilometri, (nu`s eu ala) nu ar fi depasit. Bun, dar ce sa vezi, noi fiind in depasire, ea neasigurandu`se intra in noi, dragut, nu? Daca ar fi doar atat.... am fi scapat cu o portiera zgariata, dar am prins putin din pietrisul de pe marginea drumului, am palit un podet si am aterizat in sant cu rotile in sus. Nu mi`e mare mirarea. Ca doar, vorba aia suntem in Romania. Soferu si "copilotul" au scapat mai usor, fiind prinsi in centura si tragandu`se de volan, insa in spate, masina fiind decapotata, pasagerii au inceput sa zboare ca super man astfel, eu am aterizat in fund pe marginea santului, Luana direct in sant sub masina si Ligia, cumva o ramas sub masina cu capu pe picioarele mele. Am prins dara masina in brate, ca vezi doamne toata viata mea de cand is mic mi`am dorit sa am puterile lu super man. Ciudat ca am prins numa ca m`o cam durut, nu stiam ca si pe super man il doare. Am auzit ceva gemete si strigaturi pe acolo asa ca am strigat si eu dupa ajutor, care o fost chiar binevenit. Cinci sau sase insi or sarit in ajutorul nostru si or ridicat masina de pe noi.
   Asadar ne`am ridicat frumos ne`am scuturat hainutele si ce sa vezi, prietenul soferitei de mai sus, s`o dat jos din masina tipand si urland la noi, ca vezi Doamne noi am fi de vina ca am aterizat cu masina peste noi in sant. CA DOAR SUNTEM IN ROMANIA!!! nu??? Evident ca au aparut echipaje de politie, SMURD pe acolo, care ne`au controlat si ne`au dus la spital, ne`au luat analize, fara ca sa dau detalii despre chestiile astea. Ideea ii ca, AVETI GRIJA CUM CONDUCETI CAND MERGETI IN ROMANIA! Nu`i o ideea prea buna sa mergeti prea des, si daca totusi mergeti, fi`ti pe faza, si fi`ti atenti nu numa la cum conduceti voi ci si la cei din jur, ca poate is mai adormiti si ei nu stiu ca NEED FOR SPEED ii numa un joc pe calculator.
   Asadar dragii mei, subiectele eronate de pe bistriteanul punct ro ma dezgusta, la fel si oamenii care au replici de genul "daca imi omorai fata nu stiu ce va faceam" care in necunostinta de cauza ne incrimina, fara sa stie ca NOI ERAM AIA DE SUB MASINA CARE AM CAZUT IN SANT! Si alta perla ce`am auzit`o stand intre bargaoani, "da poi cum dom`le, doara o pus picioru pe frana, aia nu`i semnalizare?" NU DOMNA DRAGA, AIA II FRANA, SI NU SEMNALIZARE! Dar trecand peste tot ce s`a intamplat, cu micile leziune pe care le`am suferit si de care s`au ocupat doctorii nostri, vreau sa va urez un concediu placut, de aici din Austria.

4 comentarii:

andrei.csb spunea...

Un comentariu! Data viitoare cand vezi caci careva franeaza si defapt el vrea sa semnalizeze faci cam asa cum zic greci, "trebuie sa imi miros unghile ca defapt sa imi dau seama"! Ceva de genu ca data viitoare o sa gicesc;) Insanatosire grabnica!

Anonim spunea...

INGERUL DOMNULUI TABARASTE IN JURUL CELOR CE SE TEM DE EL SI I SCAPA DIN ORICE PRIMEJDIE!!deci asa ii!multa sanatate!

dani spunea...

fineas..hai in spania.. (dani)

Anonim spunea...

:))) saracii de voi,,,nu`i frumos sa razi de necazul omului,,,dar m`a amuzat patzania voastra :))numai bine`

Secretul fericirii

E țeapă, nu există un secret al fericirii. Toți știm că trebuie să fim fericiți cu ce suntem și mulțumitori pentru ce suntem și ce avem. Mul...